Grootlicht

Plaats reactie
Gebruikersavatar
eelke
Luchtgekoeld
Berichten: 1638
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 21:50 pm
Bouwjaar Bus: 1969
Locatie: Arnhem

Grootlicht

Bericht door eelke » di mei 07, 2019 19:59 pm

Ik heb nu een raar iets...

Mijn grootlocht doet het niet. Nieuw relais gestoken, niks...
Komt stroom op het relais, maar schakeld niet. Ook niet als ik de massa vanaf het relais direct op de massa zet om het relais te laten schakelen...
Ander relais geprobeerd (uit mijn andere bus dus werkend!) Niks...

Stoom op de 56 massa op de S maar schakeld niks.... wie weet raad?

Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk

hoe???

Gebruikersavatar
eelke
Luchtgekoeld
Berichten: 1638
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 21:50 pm
Bouwjaar Bus: 1969
Locatie: Arnhem

Re: Grootlicht

Bericht door eelke » di mei 07, 2019 21:21 pm

Als ik stroom op de 30 zet en massa op de S dan seint het relais wel...
Zet ik het relais in mijn andere bus doet hij het prima...

Schiet mij maar lek

Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk

hoe???

Gebruikersavatar
Briebelbus
Luchtgekoeld
Berichten: 9594
Lid geworden op: ma mar 26, 2007 16:42 pm
Bouwjaar Bus: 1977
Locatie: Home is where I park it
Contacteer:

Re: Grootlicht

Bericht door Briebelbus » di mei 07, 2019 21:32 pm

Draad naar je lichtschakelaar of lichtschakelaar zelf stuk :?:
| O""""O | www.Briebelbus.nl | O""""O |

Gebruikersavatar
eelke
Luchtgekoeld
Berichten: 1638
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 21:50 pm
Bouwjaar Bus: 1969
Locatie: Arnhem

Re: Grootlicht

Bericht door eelke » di mei 07, 2019 21:34 pm

Komt vanaf mijn schakelaar spanning op het relais en mijn dimlichten branden dan, hij schakeld alleen niet... dat zou moeten door de S met de massa te verbinden maar dat doet hij dus niet (of een werkend relais uit de andere bus...)

Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk

hoe???

Gebruikersavatar
Briebelbus
Luchtgekoeld
Berichten: 9594
Lid geworden op: ma mar 26, 2007 16:42 pm
Bouwjaar Bus: 1977
Locatie: Home is where I park it
Contacteer:

Re: Grootlicht

Bericht door Briebelbus » di mei 07, 2019 21:38 pm

Je hebt dus een schakelspanning issue.
Contact moet aan voordat je dimlicht werkt.
Pas dan blijft je relais aangetrokken.

Heb je met de multimeter gemeten of er daadwerkelijk een schakelspanning komt :?:
| O""""O | www.Briebelbus.nl | O""""O |

Gebruikersavatar
eelke
Luchtgekoeld
Berichten: 1638
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 21:50 pm
Bouwjaar Bus: 1969
Locatie: Arnhem

Re: Grootlicht

Bericht door eelke » di mei 07, 2019 21:43 pm

Met contact aan en schakelaar aan komt er spanning op het relais, op 56. Staat dan naar 56a geschakeld (dimlicht). Als ik dan massa op de S zet doet hij niks maar zou hij naar 55b moeten schakelen...
hoe???

Gebruikersavatar
eelke
Luchtgekoeld
Berichten: 1638
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 21:50 pm
Bouwjaar Bus: 1969
Locatie: Arnhem

Re: Grootlicht

Bericht door eelke » wo mei 08, 2019 17:03 pm

Nou...

Met een constante + op aansluiting 30 erbij doet hij het wel... ondanks dar het relais ook geschikt zou zijn voor een amerikaan...

Ook weer opgelost!

Alleen de stadslichtjes in de koplampen bouwen!
hoe???

Plaats reactie