Pagina 1 van 1

T2B highroof

Geplaatst: di feb 11, 2020 15:49 pm
door Bocaloco
Hoi allemaal,


Ik ben Matthijs, 38 jaar, en heb eind vorig jaar een mooie T2B highroof camper gekocht. Zoals de meeste luchtgekoelde Volkswagens is het een project, maar ik hoop het wel een rijdend project te houden :D Nu ik weer wat meer tijd heb (3 kinderen, de jongste is 3) en ook weer plek liep ik tegen deze bus aan, en ik heb altijd een zwak gehad voor highroofs, en de enige kleur waar ik een T2 in wilde hebben was oranje, dus niet lang getwijfeld en hem opgehaald. Het is een origineel Nederlandse bus, met maar 51dkm met NAP. Dus da's best bijzonder. Hij heeft lange tijd in Zeeland rondgereden, ik heb er ook foto's bij van toen hij nog jong was. Erg leuk.

In het verleden heb ik een 1303 BigBug gehad, een oranje 1303 cabriolet met 2276cc welke ik helemaal gerestaureerd heb, een 1967 T1 bus welke ik helaas als project weer heb verkocht, en later nog wat 911jes in diverse smaken (993, 2.7 maar dan met een 3.6 uit een 993, een 997GT3 en 997TT). Ook heb ik o.a. een 1976 Jeep Wagoneer gereden en een G55 AMG. Allemaal leuke auto's van verschillend caliber.

En nu dus weer terug bij de luchtgekoelde VW's. Ik heb inmiddels de as die eronder lag vervangen door een Red9 wishbone exemplaar. Nog best even stoeien met de grote rembekrachtiger die erin moet, uiteindelijk zelf een beugel aan de as gelast. Tijdens het wisselen meteen wat leidingen van de remmerij vervangen. Achterkant moet ik nog wat hoger zetten omdat de voorkant nu ook wat minder laag ligt, maar ik kan nu tenminste wel de oprit (en brug) op en af zonder schrapen.

In het interieur heb ik gordels geplaatst, en ik heb op het KWF een mooie originele bank en stoel op de kop getikt welke ik in ga bouwen. Moet ik wel het plaatwerk onder de stoelen repareren. Ik wil ook graag het tussenschot weer in ere herstellen, want dat is er uitgeslepen op een zeer amateuristische wijze. Verder een simpel camperuitrustinkje erin zetten (als er maar een koelkast in zit ;)) en dan zien we wel als we ermee op pas gaan wat we nog meer aan moeten passen.

De motor is een gereviseerde 1600. Prima ding, maar met 85km/h houd het wel op, op de snelweg. Vooral als ik er straks met zijn vijven, bepakking en een klein aanhangertje mee naar de camping moet zou wat extra power welkom zijn. Dus ik ben aan het kijken voor een upgrade. Lange 091 bak heb ik liggen, evenals een uitsnede van het inspectieluik voor boven de motor. Ik neig naar een 2.4 typ4, maar wie zien wel wat het uiteindelijk gaat worden. Eerst maar eens een weekendje weg met dat ding haha.

Ik zal hier een beetje de voortgang bijhouden, en als ik vragen heb meld ik me wel!


Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Re: T2B highroof

Geplaatst: di feb 11, 2020 16:29 pm
door Thijs84
Ten eerste welkom bij de vct2.
Wat een mooi auto verleden heb je zeg. Om jalours op te worden. Je bus ziet er strak uit. Wel erg laag (hou ik wel van, al vinden de meeste het tegenwoordig verschrikkelijk, ze worden oud denk :-D )
Ga je project volgens. Succes en vooral veel plezier ermee. Er is hier genoeg kennis aanwezig, mocht je er even niet uit komen.

Re: T2B highroof

Geplaatst: di feb 11, 2020 17:38 pm
door EeVeeWee
Leuk project en mooie bus als basis!
Jammer dat hij zo laag op zijn wielen staat, maar ik word oud denk ik. ;)
Jij hebt nu een RED9 voorwielophanging, ik ben benieuwd hoe deze bevalt.
Ik heb er pas ook één gemonteerd maar nog amper gereden.
Mooie vangst van die stoel en voorbank, die zien er heel fraai uit!
Voorlopig ben je lekker bezig, veel plezier er mee!

Re: T2B highroof

Geplaatst: di feb 11, 2020 18:38 pm
door freddeblok
Wees welkom hier.
En je eerste planning voor een weekend weg zou zo maar de voorjaarsmeeting kunnen zijn.
Kan je een boom opzetten met gelijkgestemden.

Re: T2B highroof

Geplaatst: di feb 11, 2020 22:47 pm
door mobiel70
Wees welkom, voel je welkom! Veel sleutel- en rijplezier met je bus!

Re: T2B highroof

Geplaatst: do feb 13, 2020 12:44 pm
door Kebdorst
Mooi man, nog een highroof.

Langzaam komen er steeds meer bij. :D

Ziet er goed uit

Re: T2B highroof

Geplaatst: ma feb 17, 2020 8:16 am
door CoenvZ
Hoi Matthijs,

Mooie bus hoor! Welkom en veel plezier!

Re: T2B highroof

Geplaatst: ma feb 17, 2020 21:45 pm
door Tuinkabouter90
welkom. en vele fijne kilometers.
zou zeggen tot de voorjaarmeeting :-)

Re: T2B highroof

Geplaatst: ma mar 16, 2020 15:27 pm
door Bocaloco
Dank allen voor de goede wensen!

Inmiddels staat de bus weer op zijn wielen! Al aardig wat stukjes gereden, en ik kan zeggen dat zo'n Red9 echt goed rijdt. Strakker, zuiverder, en comfortabeler. Al had ik weinig referentie gezien de hoogte waarop hij eerst stond ;)

Verder had ik opeens een benzinelucht in de bus na het tanken. Er zat al een luikje boven de vlotter, dus ik dat ding eruit gehaald in het vermoeden dat het rubbertje vergaan zou zijn. Dat was niet het geval. De benzine stond ook als het ware in de vlotter. Na wat gelezen te hebben heb ik nu geleerd dat je de tank niet helemaal moet afvullen, wat ik wel had gedaan. Alles voor de airmiles!

De benzinemeter zelf gaf ook niet echt goed aan hoe het zat met de brandstofvoorraad, hij was altijd zo goed als leeg leek het. Ik was toch bezig, dus meteen maar even de vlotter nader bekeken. Het leek allemaal goed. Buiten de tank gaf hij alles wel goed aan. Raar. Toen viel me opeens op dat het kunststof drijfding helemaal vol zat met benzine! Er zat een heel klein gaatje in. Benzine eruit geknepen, met een heet mes het gaatje dicht gedrukt en nu werkt het allemaal weer naar behoren!

Het volgende aandachtspunt zijn de voorstoel en het bankje. Ik ga eens kijken wat er precies uitgeslepen is om de huidige stoelen te monteren, dat proberen op de kop te tikken, en dan de mooie originele delen er weer in. Voordeel van de Coronacrisis is wel dat je lekker tijd hebt om te sleutelen ;)


Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Re: T2B highroof

Geplaatst: ma mar 16, 2020 20:03 pm
door Tuinkabouter90
benzine lucht kan ook komen van kapotte rubbertjes in de tank ontluchting.
of in de vulhals rubber of het rubber tussen de tank en vulhals

Afbeelding
Afbeelding

Re: T2B highroof

Geplaatst: ma mar 16, 2020 22:24 pm
door old brumax
Of tussen de vuldop en het plaatwerk.