Pagina 1 van 2

VW T2b '77 2.0 Oranje Camperbus

Geplaatst: vr jul 19, 2013 20:17 pm
door GraPghaST
Eerste post, net lid geworden!

Bus is origineel een personenbus uit '77. in '79 is hij voorzien van een trekhaak en door een bedrijf geconverteerd naar camper. Dak eraf, polyester badkuip erop. Hij is helemaal hard, en motorisch ook in zeer goede staat. Keukentje, rock&roll bedbank, groot achterkussen, alles zit er in. Grote berguimte vóór en achter in het verhoogde dak. Er ZAT een keukentje bij het linker middenraam in, maar die was niet meer te gebruiken. Dus die is eruit. Op kenteken wel gewoon een camper:

Afbeelding

De onderkant is keihard, het enige dat niet mooi was was de onderrand van het voorraam. Die is alvast opgeknapt. Hij heeft anderhalf jaar stilgestaan met diesel in zijn mik, maar dankzij Keverland is hij weer helemaal dieselvrij.

Afbeelding

En hij rijdt als een zonnetje! Twee lamellenramen zijn net binnengekomen, dus die gaan er binnenkort ook in. Hij ziet er gewoon uit als een melkwitte Engelse bejaardetoerist op een Spaans strand, te gek .. Ik ga zelf een nieuwe keuken maken, morgen gaan we eerst naar De Wit in Schijndel om alle randapparatuur te halen. Of heeft iemand tips voor een los keukenblokje? Gordijnen maken we ook op maat:

Afbeelding

Wanted list:
- Mooi linker deurpaneel zonder speakergat, zwart
- Kickpanels voor bij de voeten
- Relais voor mistlampen (knop heb ik al)
- asbakje voor in zijpaneel, er zit nu een gat in en dat is lelijk
- Rekje voor onder het dashboard
- Spatlappen rondom
- Rubberen matten voor onder de voorstoelen
- Mooie voorstoelen, eventueel met hoofdsteun. Vulling moet goed zijn

Oh, en bekleden van kussens: Via een snelle deal hebben wij wel kussens, maar deze zijn nog niet gestoffeerd. Niet op originele VW maten, dus mallen werken niet. Weet iemand gewoon een simpele en goede stoffeerder die deze kussens van een laagje kan voorzien? 2x bank, grote achterkussen, twee zijkussens en een deksel van een kastje..

Meer verhalen volgen nog.

Re: T2b 1977 oranje Camperbus

Geplaatst: vr jul 19, 2013 22:01 pm
door deNIELSon
Praatje ---> plaatje! :mrgreen:

Re: T2b 1977 oranje Camperbus

Geplaatst: vr jul 19, 2013 22:03 pm
door GraPghaST
U vraagt, wij draaien :-)

Re: VW T2b '77 2.0 Oranje Camperbus

Geplaatst: zo jul 21, 2013 13:30 pm
door Hakkinen
Welkom!

Re: VW T2b '77 2.0 Oranje Camperbus

Geplaatst: zo jul 21, 2013 16:46 pm
door JackS
Interieur in jullie bus? Zelfbouw?

Re: VW T2b '77 2.0 Oranje Camperbus

Geplaatst: ma jul 22, 2013 10:12 am
door GraPghaST
Hakkinen schreef:Welkom!

Dank! Erg leuk om dit ontdekt te hebben :-)

JackS schreef:Interieur in jullie bus? Zelfbouw?


Er zat een interieur in die van de camperbouwer afkomt die de bus in '79 heeft omgebouwd. Maar die was smerig, zaten gaten in, en voldeed simpelweg niet. Dus we gaan nu zelf iets bouwen.

We hoeven geen compleet comfort, dus het wordt gewoon een simpel keukentje. Ik denk zelf gewoon aan een simpele houtsoort, mooi beitsen en lakken en voor die paar weken in het jaar gaat het prima voldoen.

Re: VW T2b '77 2.0 Oranje Camperbus

Geplaatst: di jul 23, 2013 21:49 pm
door brammutjuh
Hey broer van Stefan (toch?)! Ben je naam even kwijt. Maar ook welkom hier!

Groet,
Bram

Re: VW T2b '77 2.0 Oranje Camperbus

Geplaatst: di aug 06, 2013 20:52 pm
door GraPghaST
Hey Bram! Klopt inderdaad. Robbert is de naam, we hebben leuk gepraat op de OpenMagazijndag een paar maanden geleden.

We gaan beginnen! Werkzaamheden plan:
- Vloer leggen: De vloer onder is keihard, daar hoef ik niks aan te doen. Er zit wel een gat waar ooit de kachel zat, daar heb ik een stukje voor gevonden. Even een paar vrienden aanschieten om het stukje erin te zetten. Daarna de boel ruw opborstelen en in de hammerite zetten. Daarna dun stukje piepschuim, triplex en een zeiltje erop lijmen.
- Kussens en banken worden op dit moment gestoffeerd. ben benieuwd!
- We hebben twee Louvre ramen, voor bij de keuken en in de schuifdeur. Alleen vraag ik me nog wat af mbt montage: De ene zegt dat de ramen er gewoon ingeschroefd moeten worden, en de andere zegt dat er extra rubbers zijn om de ramen goed vast te krijgen. Er zitten wel grijze rubbers omheen, maar is dat genoeg?
- Stroom: De huishoudaccu zit er in, al moeten de polen wel weer opnieuw aangesloten worden. Er zit als het goed is een diode in tegen een lege motoraccu. Daarna de +21V naar voren opnieuw leggen, die is her en der flink zwart geblakerd. Er komt een 220v-12V omvormer in, die de hele boel van 12V gaat voorzien via een 12groeps stoppenkastje. Nieuwe lampjes, nieuwe draadjes, the works.
- Keuken: We hebben een halfbreed gootsteen/gasfornuisje en een koelkast! Daar kan ik pas aan beginnen als de vloer ligt en de stroom infra is aangelegd, samen met het gas (ook nieuw)
- Gordijntjes afnaaien als de afmetingen van de keuken bekend zijn.
- De onderste plank van de achterkast bovenin is stuk, komt een nieuwe in
- Polyester dak: gaan we schuren, primeren en opnieuw in d ebotenverf zetten. Iemand tips welke te gebruiken?
- Buitenkant rollen: Leuk idee, maar geen idee hoe het eigenlijk uit te voeren. Maar daar hebben we google (en het forum) voor.

komende drie weken aan de slag!

Re: VW T2b '77 2.0 Oranje Camperbus

Geplaatst: di aug 06, 2013 22:49 pm
door mobiel70
Wat betreft het polyester dak: kijk hier eens:http://www.vct2.nl/forum/viewtopic.php?f=6&t=620&p=311200#p311200, dan zie je wat Baphi gebruikte (met een schitterend resultaat).

Re: VW T2b '77 2.0 Oranje Camperbus

Geplaatst: di aug 13, 2013 22:17 pm
door GraPghaST
@Mobiel70: Dat ziet er waanzinnig uit! Plan is inderdaad om de boel netjes af te schuren tot glad, eventuele gaten en deuken afdichten, primer erover en 2 a 3 lagen verf opbrengen. Kijk hoe die gaat glimmen!

Eerst de binnenkant! De bus is nu kaal. Alles ging eruit:
Afbeelding

Keukentje was te oud, bodem was schimmelig, dan maar goed maken. Dus, eerst alles er uit. Rock Bottom raken voordat je weer kan bouwen. Naburig garagebedrijf heeft vandaag een plaatje ingelast waar de gaskachel eerst zat en netjes afgewerkt. Nadat alles eruit is gegaan heb ik de bodem opgeschuurd met een schuurkop voor op de boormachine. Alle droge roest en losse verf van de bodem af:

Afbeelding

wordt dan

Afbeelding

Schoonvegen en ontvetten met ammonia. Dat heb ik vanavond in de Hammerite antiroest gezet, hele vloer is nu bedekt met eerste laag. Helaas nog geen foto, werd te donker. Eventueel morgen nog een laag. Er gaat toch een vloer overheen, dus je ziet er verder niks meer van. Afwerken is dus niet echt nodig.

Kussens zijn onderwijl klaar bij stoffeerder, morgen ophalen! Eens kijken hoe dat er uit gaat zien.

Boodschappen gedaan bij BusOK, de hele cockpit voorin gaat gedaan worden: Rubbers onder de stoelen, vloerkleed over de rubbermat voorin, nieuwe kickpanels, etc etc. Dat wordt Sinterklaas.

Re: VW T2b '77 2.0 Oranje Camperbus

Geplaatst: wo aug 14, 2013 10:38 am
door brammutjuh
Hoppa, jij zet er lekker vaart achter :)

Re: VW T2b '77 2.0 Oranje Camperbus

Geplaatst: wo aug 14, 2013 22:46 pm
door GraPghaST
Tweede laag Antiroest op de bodem. En dan ziet het er zo uit:

Afbeelding

Afbeelding

Ik heb gelijk de bijrijdersstoel eruit gehaald, er komen straks nieuwe rubbers onder de stoelen. Jammer genoeg een klein tegenvallertje, het bevestigingspunt van de bijrijdersstoel is slecht. Er is al eens een plaatje onder gezet, maar hij roest nog door. Ik twijfel om hem gewoon dicht te antiroesten en dan weer op te bouwen, of een nieuw stuk er in te laten zetten. Kijk en oordeel:

Afbeelding

Afbeelding

Kussens zijn binnen! Morgen footootje ..

Re: VW T2b '77 2.0 Oranje Camperbus

Geplaatst: wo aug 14, 2013 22:53 pm
door martin_d_b
Ik zou er even vervangend plaatje in lassen! En als dat je enige tegenvaller is ... :shock:

Re: VW T2b '77 2.0 Oranje Camperbus

Geplaatst: wo aug 14, 2013 23:22 pm
door GraPghaST
Tjah :-) Bus is verder keihard, ik kan echt niks vinden. Het is wel een steun van de voorstoel, dus een nieuw plaatje is wel een idee. Ik wil niet dat er zo maar iemand doorheen zakt .. Mweh, weer wat vertraging met opbouwen :-(

Re: VW T2b '77 2.0 Oranje Camperbus

Geplaatst: do aug 15, 2013 9:51 am
door brammutjuh
Ik zou daar niet te veel op bezuinigen, geldt ook voor het bevestigingspunt van de gordel. Mocht het ooit nodig zijn, dan is het wel fijn als je stoel en gordel echt goed vast zitten en je op de juiste plek ín de bus houden...