4 sept, Lichtervelde (BE): Ambulance en brandweerbussen

Gesloten
jaymzie
Lurker
Berichten: 2
Lid geworden op: di okt 16, 2007 13:16 pm

4 sept, Lichtervelde (BE): Ambulance en brandweerbussen

Bericht door jaymzie » ma aug 16, 2010 21:08 pm

Dag iedereen, vermits mijn vorige topic blijkbaar verdwenen is: hier nog even wat reclame maken

Op zaterdag 4 september 2010 richt de Vrijwillige brandweer van Lichtervelde een oldtimerrit in voor brandweervoertuigen en ziekenwagens. Deze oldtimerdag kadert in de viering van het 150-jarig bestaan van ons korps.

We voorzien om in de brandweerkazerne van Lichtervelde samen te komen vanaf 8h ’s morgens. Na een verkwikkend ontbijt gaan we in kolonne op tocht via de buurgemeenten naar de aperitiefstop in de brandweerkazerne van Kortemark. Als we daar de honger aangewakkerd hebben, keren we terug richting Lichtervelde waar ons een lekkere warme lunch te wachten staat.

De deelnemers krijgen tevens daar in avant-première de archieftentoonstelling rond 150 jaar Brandweer Lichtervelde te zien. Deze tentoonstelling zal op zondagmorgen pas voor de hele bevolking te bezichtigen zijn naar aanleiding van de folklorefeesten die dat weekend Lichtervelde in palmen.

In de namiddag hijsen we ons terug in onze voertuigen waarbij we de andere richting op gaan en richting Torhout rijden. In de brandweerkazerne daar wacht ons koffie met taart. De afsluiter brengt ons terug naar de feestvierende kazerne voor een aandenken aan deze dag. We voorzien terug in Lichtervelde te zijn rond de klok van 17h. De hele dag worden we begeleid door het klaroenkorps van de Brandweer van Wevelgem.

Deelnemen kan met brandweerwagens, -bestelwagens en –vrachtwagens en ziekenwagens van dezelfde soort. We beperken ons tot wagens die ongeveer een minimumleeftijd hebben van 25 jaar.
De deelname is volledig gratis voor 1 chauffeur en 1 co-piloot. Mensen die meer inzittenden willen meebrengen, betalen een deelnameprijs per extra inzittende.

Tijdens deze tocht geven we de kans om een aantal mensen van de beschutte werkplaats Optima-T om met de deelnemende wagens mee te rijden.

Het programma ligt helemaal vast en we kunnen zeggen dat we intussen al inschrijvingen uit Nederland ontvangen hebben en dat er enkele heel speciale wagens aanwezig zullen zijn.
We kunnen ook al zeggen dat we op onze tocht vergezeld zullen zijn van het klaroenkorps van de Brandweer van Wevelgem én dat we ons archief open zetten voor de deelnemers. Al wie houdt van de brandweer uit de jaren '50, '60 en '70 zal zijn hart kunnen ophalen aan een hoop foto's en video's!

Voor de mensen die nog twijfelen: alle info over onze rondrit op zaterdag vind je op www.brandweerlichtervelde.be en alle info over de folklorefeesten op zondag vind je op http://www.folklorelichtervelde.be.tt/ Ideaal voor een verlengd weekend in Lichtervelde!

Hopend op nog meer bussen (zodat mijn brandweerT2 zich niet te eenzaam voelt)
Davy Van Colen
Brandweer Lichtervelde

jaymzie
Lurker
Berichten: 2
Lid geworden op: di okt 16, 2007 13:16 pm

Re: 4 sept, Lichtervelde (BE): Ambulance en brandweerbussen

Bericht door jaymzie » ma aug 16, 2010 21:11 pm

Afbeelding

Gesloten