18 Sept, oldtimermeeting Appelscha

Gesloten
Gebruikersavatar
wouthwortel
Luchtgekoeld
Berichten: 3969
Lid geworden op: di aug 08, 2006 10:30 am
Locatie: overbetuwe

18 Sept, oldtimermeeting Appelscha

Bericht door wouthwortel » ma aug 16, 2010 8:15 am

STICHTING OLDTIMERDAG APPELSCHA
Dit persbericht kreeg ik onlangs in mijn postvak:

Postbus 77, 8426 ZN APPELSCHA

Telefoon: 0516-432300 Telefax: 0516-432629

Internet: http://www.oldtimerdagappelscha.nl E-mail: info@bomba.nl

PERSBERICHT4e Oldtimerdag Appelscha op zaterdag 18 september 2010

“De mooiste dag van het jaar”“Leg je hand op een hete kachel en een minuut lijkt wel een uur. Wees samen met die speciale vrouw en een uur lijkt wel een minuut. Dat is relativiteit”: zo vertelde de van oorsprong Duitse wetenschapper en bedenker van de relativiteitstheorie Einstein ooit. Waarmee hij maar wil zeggen dat de tijd vliegt als je gein hebt. Dat de tijd vliegt is wel duidelijk, want het is weer tijd voor Oldtimerdag Appelscha Een vleugje van deze vervlogen tijd kunt u op zaterdag 18 september 2010 proeven in Appelscha, want dan wordt daar alweer voor de vierde keer de Oldtimerdag georganiseerd van 09.00-18.00 uurTijdens deze dag zullen, vaak na jarenlange restauratie, diverse oude vrachtwagens, bussen, fietsen, tractoren, motoren, auto’s, solexen, legervoertuigen, brommers en stationair draaiende motoren van het bouwjaar 1900 tot 1984, weer in volle glorie te bewonderen zijn. Sommige met complete lading, anderen weer met bestuurders in bij die tijd passende kleding, weer anderen met eigenaren die, aan de hand van foto’s, leuke verhalen kunnen vertellen over hun voertuig.De organisatie van deze Stichting Oldtimerdag Appelscha spreekt weer over: De mooiste dag van het jaar.

Er worden ruim 1.800 voertuigen en 18.000 bezoekers uit geheel Nederland, Duitsland en België verwacht. In 2009 waren er 1.700 voertuigen en 17.000 bezoekers en werd het grootste 1-daags openlucht Oldtimerevenement van 2009 in Nederland.

De inschrijving is echter nog niet gesloten. Voor de organisatie is dat geen probleem, omdat het terrein groot genoeg is om alle voertuigen een plaatsje te geven. Dit jaar is het terrein weer verder uitgebreid. Er worden daarom ook ruim 2.000 voertuigen verwacht. Ook dan zal het weer het grootste gratis toegankelijke Oldtimerevenement van Nederland zijn.

Bij de ingang zullen een aantal dames in aangepaste kleding u verwelkomen. Zij zullen u een tas overhandigen met diverse informatie, zoals algemene info en reglementen over het evenement. Vanaf dit punt dient u de aanwijzingen van de vrijwilligers te volgen over het plaatsen van uw voertuig op de daarvoor bestemde plaats cq locatie.Verscheidene namen van voertuigen zullen verschijnen, van Lamborghini tot Ford, van Scania tot Puch, van Kreidler tot Batavus.

Dafclub Nederland zal er staan om hun 30-jarige bestaan te vieren met meer dan 80 oude Daf’s, Een unieke kans om zeveel tegelijk te zien op een evenement. Ook aanwezig zijn o.a. Kreidler club Nederland, Simca club Nederland, Citroënclub Friesland, Renault club, Lamborginiclub. Van Harley tot Norton

Tevens is er een toerrit eventueel onder begeleiding van 20-60 km voor alle rijdende voertuigen. Al dan niet onder begeleiding door de mooiste stukjes van de Ooststellingwerf. Het wordt een dag vol met activiteiten.

Er is ook een markt waar een zestigtal kramen staan opgesteld met o.a. materiaal over de historie van diverse voertuigen, kleding, smeermiddelen en miniaturen. Er is teven een oude ambachten markt met o.a. bezembinder, glas in lood, houtdraaier, koperslager, spinnen etc. Ook zal er de gehele dag gezellige muziek ten gehore worden gebracht d.m.v. de vele draaiorgels. Verder zal Appelscha Radio een live uitzending verzorgen en zullen er 4 of 5 Nederlandstalige artiesten een optreden verzorgen. Zelfs aan de kleintjes is gedacht. Voor hun staat er o.a. een kinderdraaimolen, een clown, spingkussen en een stoomtreintje. Ook zijn er de Disneyfiguren Hopie de Mol, Pinkie paint, en Willem Wegwijs. Ook zal de brandweer aanwezig zijn voor spuit demonstraties. Als extra attractie zullen er na 18.00 uur nog een groot aantal hete luchtballonnen opstijgen. Ook dit is te aanschouwen vanaf het terrein. Een leuke niet allerdaagse attractie. Wil men nog mee, dan is er zeker nog plaats,Voor de verzorging van de inwendige mens staan over het gehele terrein diverse kramen met eten en drinken,van patat tot broodjes en van koffie tot bier. Ook is de ANWB op het terrein aanwezig om, indien mogelijk, eventuele motorische problemen met de voertuig op te lossen.Voor zowel de deelnemers als de bezoekers is dit evenement gratis. Wat betekend dat iedereen gewoon zonder te betalen naar binnen kan en als het moois kan bewonderen. Dit geldt tevens voor een groot aantal van de aanwezige attracties.

Als we er vanuit gaan dat Einstein gelijk had, dan moet het toch wel weer een heel mooie klassiekerevenement worden.

Op http://www.oldtimerdagappelscha.nl blikken we vast vooruit.
I am Wouth and I approve this message.

Gebruikersavatar
Gliset
Moderator
Berichten: 2324
Lid geworden op: vr jun 16, 2006 9:13 am
Bouwjaar Bus: 1979
Locatie: Meppel

Re: oldtimermeeting Appelscha

Bericht door Gliset » ma sep 20, 2010 8:19 am

Zaterdag de jongens meegenomen naar Appelscha. Boel auto's gezien, wat minder VW's en nog minder T2's, maar de jongens hebben een mooie middag gehad. En daar ging het om :)

Foto's:
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
'79 VW T2 Berlin

HDC
Nieuweling
Berichten: 9
Lid geworden op: wo jun 03, 2009 21:20 pm
Locatie: 26802 Moormerland /D /

Re: oldtimermeeting Appelscha

Bericht door HDC » ma sep 20, 2010 19:34 pm

Hallo zusammen. :D :D :D

Zoals u kunt zien is Wil Hartog nog stets up de weg.

we vonden het goed in Appelscha.

Groeten an Woutwortel u. Gliset met zwaaiende jongens up de weg na
huis.

Gruitjes uit Ostfriesland (D) :D :D

Frauke,Heinz-Dieter u. 79 Berlin (Wil Hartog)

Gesloten