Pagina 1 van 1

Isolatiering stuurkolom T2a

Geplaatst: di mar 31, 2020 8:40 am
door Pieter
Hallo,

Ik heb sinds de restauratie van mijn bus een probleem met de claxon. Als ik heen en weer beweeg met het stuur, werkt de claxon soms, met andere woorden dus zonder de knop te bedienen. Nu heb ik reeds een nieuwe draad getrokken door de stuurkolom etc, maar dit was geen oplossing.
Nu zie ik dat men een isolatie ring verkoopt voor de stuurkolom (https://bus-ok.nl/Isolatiering-stuurkol ... 211415599A) en ik vroeg me af of dit eventueel het probleem kon zijn bij mij? Misschien ben ik deze 'verloren' tijdens de demontage?

Ik kan me echter niet inbeelden waar dit stuk moet komen, heeft iemand hier soms betere foto's van waar dit zich juist bevind?

Bedankt!
Pieter

Re: Isolatiering stuurkolom T2a

Geplaatst: di mar 31, 2020 11:10 am
door old brumax
Heb er geen foto van maar die ring zit om de buis en het gat wat erin zit daar moet de vergrendeling van de stuurstang doorheen gaan, dus kan hij er maar op 1 manier omheen, daarvoor wel het stuur en de bevestiging aan het dash loshalen.
De buis vd stuurkolom moet helemaal geïsoleerd staan,dus bovenaan in die bus/ring en onderaan ook in een nylonring.
Heb bij mij ook heel af en toe dat wanneer ik het contact afzet dat hij dan even tut zegt, nooit kunnen achterhalen waar dat aan ligt, en daar zit echt die ring bovenaan in anders zou de claxon constant loeien.
Bij het heen en weer bewegen van het stuur komt de stuurkolom of stuurstang of stuur zelf op enig moment in aanraking met de massa.

Re: Isolatiering stuurkolom T2a

Geplaatst: do apr 02, 2020 13:39 pm
door Pieter
Ja inderdaad, bij het heen en weer bewegen raakt hij ergens massa. Maar als ik het dus goed begrijp zal deze isolatie ring er wel zitten bij mij?

Dan moet ik even zoeken of ik onderaan een nylon ring zitten heb. Waar kan ik deze terug vinden?

Bedankt!

Re: Isolatiering stuurkolom T2a

Geplaatst: do apr 02, 2020 16:59 pm
door old brumax
DAAR STAAT HET EINDE VAN DE STUURKOLOM IN.