Slechte start bij warme motor

GerT2a
Nieuweling
Berichten: 14
Lid geworden op: do dec 10, 2020 10:33 am
Bouwjaar Bus: 1971
Locatie: Hoensbroek

Slechte start bij warme motor

Bericht door GerT2a » wo jul 28, 2021 14:45 pm

Het betreft een T2a uit 1971, waarvan de motor 3 jaar geleden is gereviseerd. De koude start is prima. Nog voordat de sleutel verdraaid is, start de motor. Na een rit van pakweg 30km wil de bus niet meer starten. Startmotor is gereviseerd, massaververbindingen schoongemaakt en voorheen al een 123 ontsteking gemonteerd. Met bijbehorende bobine. Accu is goed; 12.8 volt bij niet lopende motor. De bobine heeft tijdens het starten een spanning van 10,6 volt. Dat zou volgens mij voldoende moeten zijn. Wie heeft hierop een zinnig antwoord.

Gebruikersavatar
fahtal
Luchtgekoeld
Berichten: 10652
Lid geworden op: wo mei 23, 2007 19:54 pm
Bouwjaar Bus: 1978
Contacteer:

Re: Slechte start bij warme motor

Bericht door fahtal » wo jul 28, 2021 18:11 pm

Warme start doe je vol gas
`76 dubbelcabine 2.0 injectie handgeschakeld marinogelb
`77 westfalia berlin 2.0l dubbel solex automatic carolinagrun
`78 7persoons 2.0l subaru 120pk automatic agatabrun+
dakota beige

GerT2a
Nieuweling
Berichten: 14
Lid geworden op: do dec 10, 2020 10:33 am
Bouwjaar Bus: 1971
Locatie: Hoensbroek

Re: Slechte start bij warme motor

Bericht door GerT2a » do jul 29, 2021 14:28 pm

Ok. Zal het morgen proberen. Klinkt overigens niet logisch als je autos van recentere bouwjaren rijdt.

vw56beetle
Beginner
Berichten: 86
Lid geworden op: do aug 08, 2019 8:15 am
Bouwjaar Bus: 1977

Re: Slechte start bij warme motor

Bericht door vw56beetle » do jul 29, 2021 14:56 pm

gelukkig is er vooruitgang in de loop der jaren kwa techniek :-D
bij een t2b met injectie hoeft dit als het goed is ook niet

Gebruikersavatar
old brumax
Luchtgekoeld
Berichten: 5912
Lid geworden op: ma jul 26, 2010 22:38 pm
Bouwjaar Bus: 1969
Locatie: arnhem

Re: Slechte start bij warme motor

Bericht door old brumax » do jul 29, 2021 16:56 pm

Dan praat je ook over een ander type motor!
Geduld is een schone zaak
En zo blijft er altijd wat te wensen!

Gebruikersavatar
fahtal
Luchtgekoeld
Berichten: 10652
Lid geworden op: wo mei 23, 2007 19:54 pm
Bouwjaar Bus: 1978
Contacteer:

Re: Slechte start bij warme motor

Bericht door fahtal » do jul 29, 2021 17:51 pm

GerT2a schreef:
do jul 29, 2021 14:28 pm
Ok. Zal het morgen proberen. Klinkt overigens niet logisch als je autos van recentere bouwjaren rijdt.
Tja als we zo gaan redeneren dan ben ik benieuwd waar je het koelwater bijvullen?;)

Volgens mij staat deze inarticulate van vol gas bij warme motor gewoon in het originele manual.

Koude start begint trouwens voor het starten met 1x op het gas trappen. Dan staat de choke goed en geeft die een shotje benzine.
`76 dubbelcabine 2.0 injectie handgeschakeld marinogelb
`77 westfalia berlin 2.0l dubbel solex automatic carolinagrun
`78 7persoons 2.0l subaru 120pk automatic agatabrun+
dakota beige

Gebruikersavatar
guidddo
streepjestrekker
Berichten: 6099
Lid geworden op: do mei 15, 2008 22:43 pm
Bouwjaar Bus: 1970
Locatie: Peartugoal
Contacteer:

Re: Slechte start bij warme motor

Bericht door guidddo » do jul 29, 2021 20:57 pm

De foto's zijn er weer

GerT2a
Nieuweling
Berichten: 14
Lid geworden op: do dec 10, 2020 10:33 am
Bouwjaar Bus: 1971
Locatie: Hoensbroek

Re: Slechte start bij warme motor

Bericht door GerT2a » do jul 29, 2021 22:19 pm

Understood:)

vw56beetle
Beginner
Berichten: 86
Lid geworden op: do aug 08, 2019 8:15 am
Bouwjaar Bus: 1977

Re: Slechte start bij warme motor

Bericht door vw56beetle » za jul 31, 2021 6:44 am

old brumax schreef:Dan praat je ook over een ander type motor!
In de basis valt dit wel mee, op een type 1 is ook injectie geleverd


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Gebruikersavatar
fahtal
Luchtgekoeld
Berichten: 10652
Lid geworden op: wo mei 23, 2007 19:54 pm
Bouwjaar Bus: 1978
Contacteer:

Re: Slechte start bij warme motor

Bericht door fahtal » za jul 31, 2021 13:28 pm

En start die nu?
`76 dubbelcabine 2.0 injectie handgeschakeld marinogelb
`77 westfalia berlin 2.0l dubbel solex automatic carolinagrun
`78 7persoons 2.0l subaru 120pk automatic agatabrun+
dakota beige

GerT2a
Nieuweling
Berichten: 14
Lid geworden op: do dec 10, 2020 10:33 am
Bouwjaar Bus: 1971
Locatie: Hoensbroek

Re: Slechte start bij warme motor

Bericht door GerT2a » do aug 19, 2021 11:48 am

Start nog steeds slecht. Op de veerboot mocht ik de motor laten lopen. Beter dan 3 keer de overtocht te betalen. Dit terzijde. Mijn idee is nu het volgende: Het startrelais wordt nu gevoed door een extra relais en dit relais wil ik ook gebruiken om de bobine te voeden tijdens het starten. Lijkt een beetje op de Opel-technologie van vroeger. Een bobine van 9 volt met weerstandsdraad, die overbrugt werd tijdens het starten. Je zou zelfs een AA-batterij in de draad kunnen plaatsen. Wat vinden de volkslui van dit idee?

Gebruikersavatar
fahtal
Luchtgekoeld
Berichten: 10652
Lid geworden op: wo mei 23, 2007 19:54 pm
Bouwjaar Bus: 1978
Contacteer:

Re: Slechte start bij warme motor

Bericht door fahtal » do aug 19, 2021 11:53 am

tja... ergens gaat er gewoon iets mis. afstellingvan carb/kleppen/ontsteking.
slechte bedrading waardoor spannings verlies.
slechte onderdelen onsteking(puntjes condensator)
versleten motor.

je kan natuurlijk van allerlei draadjes extra gaan trekken. als je daarmee je het symptoom hebt opgelost dan weet je waar het probleem zit. en dan kun je het oplossen. Maar in principe is het niet nodig als alles prima functioneert.
`76 dubbelcabine 2.0 injectie handgeschakeld marinogelb
`77 westfalia berlin 2.0l dubbel solex automatic carolinagrun
`78 7persoons 2.0l subaru 120pk automatic agatabrun+
dakota beige

GerT2a
Nieuweling
Berichten: 14
Lid geworden op: do dec 10, 2020 10:33 am
Bouwjaar Bus: 1971
Locatie: Hoensbroek

Re: Slechte start bij warme motor

Bericht door GerT2a » do aug 19, 2021 14:02 pm

Motor is 3 jaar geleden gereviseerd. Er zit een 123-ontsteking op. kleppen zijn gesteld. Er zit 98-er benzine in de tank. Wat ik voorheen al meldde, is dat de spanning op de bobine tijdens het starten maar 10.6 volt is. Juist de lengte van de draad (naar het kontaktslot en terug) en de dikte doen geen goed in het hele verhaal.

Gebruikersavatar
Thijs84
Luchtgekoeld
Berichten: 4143
Lid geworden op: wo mei 17, 2006 12:28 pm
Bouwjaar Bus: 1971
Locatie: Katwijk aan zee
Contacteer:

Re: Slechte start bij warme motor

Bericht door Thijs84 » do aug 19, 2021 14:19 pm

Is het dan niet makkelijker om een nieuw draad van je contactslot naar je bobine te trekken? Lijkt me minder werk dan met batterijen gaan prutsen in de hoop dat dit werkt. Je hebt dus ergens spanningsverlies. Contact slot tijdelijk overbruggen met een drukschakelaar (als je op vakantie bent)
zij die vielen zijn gevallen

vw56beetle
Beginner
Berichten: 86
Lid geworden op: do aug 08, 2019 8:15 am
Bouwjaar Bus: 1977

Re: Slechte start bij warme motor

Bericht door vw56beetle » do aug 19, 2021 14:28 pm

wat is je spanning bij het slot tijdens starten ?

Plaats reactie