Laadstroomcontrolelampje enkel uit bij hoog toerental

Plaats reactie
Gebruikersavatar
redOz
Lurker
Berichten: 1
Lid geworden op: vr jul 26, 2019 23:58 pm
Bouwjaar Bus: 1979

Laadstroomcontrolelampje enkel uit bij hoog toerental

Bericht door redOz » za jul 27, 2019 0:19 am

Beste,

Sinds deze week begon ineens het lampje in mijn dashboard te branden terwijl ik aan het rijden was. Na veel opzoeken ivm spanningen kwam ik bij de dynamo uit, nu waren de koolborstels aan vernieuwing toe. Bij deze heb ik dus nieuwe borstels gestoken in de dynamo maar het lampje gaat enkel uit in "zeer hoge" toeren. Bij normale snelheid blijft het lampje dus aan.. Ik heb de spanningsregelaar (die ook pas nieuw is) eens losgemaakt en alles wat proper gemaakt etc. maar dit maakt ook geen verschil.

Dit is mijn eerste oldtimer en daarmee ook mijn eerste mechaniek, ik probeer zo veel mogelijk zelf te sleutelen maar kwam er deze keer echt niet uit. Als je nieuwe koolborstels steekt hebben deze dan enige tijd nodig om te "pakken" en moeten ze eerst een beetje slijten voor het lampje eventueel uitgaat of is dit absoluut niet het geval en zou het lampje onmiddellijk moeten uitgaan?

-Accu in rust: 12.8v
-Accu stationair: 13.2v
-Accu licht toerental: 13.2v

Is er iemand die hier al ervaring mee heeft? Sorry als dit al eens gepost is maar kon het niet direct vinden..


Alvast bedankt!

*UPDATE*
Heb de D+ gemeten van dynamo en in stationair is deze 0,5v en als ik zeer hoge toeren maak gaat die naar 4v a 5v maar niet hoger. Waar kan ik nu verder zoeken, ik denk dat het zich hier ergens situeert..

Gebruikersavatar
Wilfred
Luchtgekoeld
Berichten: 2795
Lid geworden op: ma nov 02, 2009 10:49 am
Bouwjaar Bus: 1973
Locatie: Groningen

Re: Laadstroomcontrolelampje enkel uit bij hoog toerental

Bericht door Wilfred » zo jul 28, 2019 13:11 pm

het lijkt erop dat je dynamo stuk is. 13.2 is niet veel, mag gerusrt 14 tot 14.5 volt zijn.
Take the planet and make it spin your way

Gebruikersavatar
old brumax
Luchtgekoeld
Berichten: 5062
Lid geworden op: ma jul 26, 2010 22:38 pm
Bouwjaar Bus: 1969
Locatie: arnhem

Re: Laadstroomcontrolelampje enkel uit bij hoog toerental

Bericht door old brumax » zo jul 28, 2019 17:10 pm

redOz schreef:
za jul 27, 2019 0:19 am
Beste,
Waar kan ik nu verder zoeken, ik denk dat het zich hier ergens situeert..
Vermoedelijk op de sloop!!
of nieuw hangt ervan af wat je wil besteden!! :mrgreen:
Geduld is een schone zaak
En zo blijft er altijd wat te wensen!

Gebruikersavatar
hanhoo
Technische Commissie
Berichten: 6592
Lid geworden op: zo nov 02, 2008 9:42 am
Bouwjaar Bus: 1976
Locatie: Hillegom

Re: Laadstroomcontrolelampje enkel uit bij hoog toerental

Bericht door hanhoo » za aug 03, 2019 11:59 am

Mocht je een dynamo zoeken, ik heb nog een stuk of wat gebruikte in diverse soorten en maten. Stuur maar PB bij interesse.
'76 T2B Westfalia 1600 MarinoGelb

"Het gaat nooit zoals je denkt dat het gaat!"

Plaats reactie