Pagina 1 van 1

Te koop: Originele nederlandse Volkswagen T2B Eurec Cassandra Camper

Geplaatst: vr mei 10, 2019 21:27 pm
door FlorisH
Beste VCT2'ers,

Na lang wikken en wegen bied ik hierbij na bijna 10 jaar mijn Origineel nederlandse 1979 Volkswagen T2B Camper aan.

In het kort:
– Origineel Nederlandse T2 Camper, matching number motor, Type 1 1.6 Luchtgekoelde boxer, origineel 79.000km
– Familiebezit totaal bijna 37 jaar: Ik ben de 3e eigenaar (bijna 10 jaar), mijn opa 2e eigenaar (27 jaar)
– in 2012 opnieuw in originele T2 kleuren gespoten (oranje Wit) waarbij alle rubbers en lijstjes (deuren, ramen etc.) zijn vervangen voor A kwaliteit duitse rubbers en waar mogelijk origineel VW
– Aan de bus is NOOIT gelast, deze is keihard en de bodem staat nog goed in de 1e tectyl!
– De motor loopt als nieuw. Zaken als koppeling en gaskabel zijn preventief vervangen. Elk jaar onderhoud gehad en vorig jaar weer afgesteld
– in 2016 zijn de 4 gasveren van het dak vervangen voor originele nieuwe exemplaren
– In 2016 is er een elektronische ontsteking geplaatst ter vervanging van de originele met contactpunten, de bus loopt hierdoor veel beter, zowel onderin als op toeren.
– Cosmetisch is de bus aan de voor en achterzijde iets verlaagd (voor RED9 verlaging, achter doormiddel van de veerplaten).
– De bus is vanaf november dit jaar wegenbelasting vrij (wordt dan 40), valt nu in de kwart tarief regeling. APK is nog geldig tot Juni 2020
– Inclusief luifel (zie fotos), in principe zonder surfplank

Aandacht:
– Het tentdoek is nog het originele. Deze is op een paar plekken geplakt (ivm gaatjes), voor het mooie opnieuw plakken of het doek vervangen
– De watertank is er los bij (zit onder de auto normaal) , het pompje van de kraan (voor de wasbak in de keuken) moet vervangen wordenHet hele verhaal – de historie
De camper is in 1979 nieuw gekocht door 2 (nederlandse) echtparen die ermee op Surf vakantie naar Griekenland gingen. Vandaar ook dat er een surfrek met trap op het dak van de bus gemonteerd zit.

Deze echtparen kregen echter “ruzie” en hebben de bus in 1982 verkocht aan mijn opa. Deze is hier samen met mijn oma van 1982 tot 2010 mee op vakantie geweest in binnen en buitenland. Toen zij in 2010 er echt niet meer mee weg konden vanwege de leeftijd, heb ik de bus overgenomen.

De bus is dus reeds 37 jaar van zijn totaal 40 jarige leven in de familie en heeft altijd binnen gestald gestaan en is enkel met vakanties gebruikt.

Sinds ik de bus in mijn bezit heb, ben ik er met dezelfde zorg mee om gegaan. De bus heeft altijd binnen gestaan en alleen met mooi weer ben ik er mee op stap geweest of een paar daagjes wezen kamperen.

Ik heb de bus in 2012 opnieuw laten spuiten zodat de mooie oranje kleur er weer echt uit knalde. Uiteraard zijn dit de originele VW kleuren. Hierbij zijn uiteraard alle ramen etc eruit geweest en bij herplaatsing voorzien van nieuwe duitse kwaliteit rubbers. De deuren zijn uiteraard toen ook allemaal voorzien van nieuwe rubbers, raamlijstjes etc. evenals het rubber van het hefdak.


De Bus – het interieur
Vanaf de voorstoelen heeft de bus een doorloop naar achteren toe, waar het volledig originele interieur te vinden is.

Hier tref je o.a. een schoenenkastje, keuken met electrolux koelkast, 2 pits gasfornuis, spoelbak met kraan, een stoeltje en de bank aan. Het tafelblad zit gemonteerd onder de bovenkast achter in de bus, en kan door middel van een paal die onder de bank ligt, in de vloer van de bus gemonteerd worden. Een los krukje is te monteren aan het stoeltje dat aan het schoenenkastje omhooggeklapt zit, zo kun je er met 4 personen zitten.

Wanneer de bank is omgeklapt kunnen hier 2 personen slapen. Het bovenbed biedt tevens plek aan 2 personen (dak open uiteraard). Wanneer het dak open is kan er tevens gestaan worden in de bus zonder te bukken.

In de tijd dat mijn opa en ik de bus hebben gehad, hebben er altijd over alle stoelen en banken hoezen gezeten ter bescherming van de bekleding. deze is dan ook (op één losse knoop na) in nieuwstaat.


Zoals u zult begrijpen kan ik een heel boek schrijven over deze mooie bus, ik licht dan ook alles graag toe bij de bus. Bijgevoegd een aantal foto's ter impressie.

Vraagprijs voor de bus is 23.500,- Euro.
Bij interesse en/of meer informatie, graag een PB (ook voor verdere contactgegevens uiteraard) !

Met vriendelijke groet,

Floris

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Re: Te koop: Originele nederlandse Volkswagen T2B Eurec Cassandra Camper

Geplaatst: vr mei 10, 2019 21:33 pm
door EeVeeWee
Een erg mooie bus met super praktisch dak!
Is er echt geen familie die hem over wil nemen?

Re: Te koop: Originele nederlandse Volkswagen T2B Eurec Cassandra Camper

Geplaatst: za mei 11, 2019 19:57 pm
door FlorisH
Thanks! Nee (helaas) niet

Re: Te koop: Originele nederlandse Volkswagen T2B Eurec Cassandra Camper

Geplaatst: ma jul 08, 2019 11:04 am
door Ermiedema
Is deze mooie T2 nog te koop? :?:

Mvg,

Erik

Re: Te koop: Originele nederlandse Volkswagen T2B Eurec Cassandra Camper

Geplaatst: zo sep 22, 2019 10:26 am
door Vw eurec cassandra
Hoi Floris,

Heb jij de bus al verkocht?

Wij hebben namelijk precies dezelfde bus
De ds-58-pl

Met vriendelijke groet,

Ben

Tel nr 0624201791