• Vct2
  • Vct2
  • Vct2
  • Vct2
  • Vct2
  • Vct2
  • Vct2

Club Info


De 'Vriendenclub T2' is in 2002 ontstaan door een groep vrienden met dezelfde passie: de Volkswagen T2 bus uit de jaren 60 en 70. Ons doel is de T2 in al haar verschijningsvormen in stand houden, door het uitwisselen van kennis en ervaring. Dit doen we door samen met onze leden diverse activiteiten te organiseren.

Wie zijn de leden

Die vraag is niet makkelijk te beantwoorden, want de VCT2-leden zijn behoorlijk divers. Sommigen rijden in hun bus naar China of Zuid-Afrika, terwijl anderen niet verder komen dan het tuinhekje. Sommigen rijden met een bus die blinkt als een glimmende trofee, anderen scheuren rond in een roestende rammelbak. Sommigen voeren alle reparaties zelf uit en komen met ingenieuze vindingen, anderen kunnen nog geen lampje verwisselen. Maar één ding hebben al deze mensen gemeen: Ze zijn dik bevriend met hun T2 en zijn daarom lid van de VCT2.
Wie is wie in de club

Alle leden samen vormen de drijvende kracht van de VCT2 waarbij de voorzitter alles in goede banen leidt, bijgestaan door een penningmeester en secretaris, samen het dagelijks bestuur. Verder bestaat het bestuur nog uit de ledenadminstratie, de technische commissie, de evenementencommissie en een PR & communicatie coordinator. Ook deze webmaster vervult zijn taak.


Wat kun je van de club verwachten?


Meetings
Twee keer per jaar wordt door de club een clubweekend (meeting) georganiseerd, zodat leden elkaar kunnen ontmoeten en elkaars bussen kunnen bewonderen. De voorjaarsmeeting vindt normaal gezien in mei plaats, terwijl het eerste weekend van september is gereserveerd voor de nazomermeeting. Uiteraard is er altijd de mogelijkheid om in bus, tent of caravan te kamperen.


Ook aan de kinderen wordt gedacht tijdens deze meetings. Bijna altijd is er een springkussen aanwezig en er worden regelmatig activiteiten georganiseerd zoals een speurtocht.

Naast deze meetings zijn er regelmatig kleinere meetings en activiteiten, georganiseerd door de clubleden zelf. Hou de evenementen en het Forum in de gaten voor meer informatie.
PanoClubblad 'de Pano'
Het clubblad 'de Pano', waarin je op de hoogte wordt gehouden van alles wat te maken heeft met de VCT2 en de T2, verschijnt viermaal per jaar. Je vindt er nieuws, belevenissen van enthousiaste T2-rijders, technische artikelen en foto's van meetings en bijzondere Panoramabussen. Daarmee is 'de Pano' een aanrader voor elke T2-liefhebber.
 
Sleuteldagen
In de winterperiode, wanneer voor veel leden het busseizoen voorbij is, worden sleuteldagen gorganiseerd. Op diverse plekken in het land is er de mogelijkheid om de handen uit de mouwen te steken of toe te kijken hoe deskundigen een technisch probleem oplossen. Elke keer komt een thema aan de orde om je iets te leren over de techniek en/of het onderhoud van de Panoramabus.

Clubshop
In de clubshop zijn diverse artikelen met het clublogo to koop. De collectie kan wisselen, maar denk aan T-shirts, sweaters, fleece jacks in diverse kleuren, caps, paraplus en stickers.

VCT2 Forum
Op het VCT2 Forum kun je zelf reacties, oproepen en berichten plaatsen. Afspreken voor een treffen, iets verkopen of kopen, een leuk artikel of een interessante website gevonden? Daarvoor kun je allemaal terecht op het forum

En natuurlijk kun je bij de VCT2 kennis maken met veel enthousiaste T2-rijders met wie je urenlang kan praten over de leukste bus ter wereld!

Lid worden

Enthousiast geworden? Meld je aan als clublid!